2012. június 5., kedd

Hangulatjelentés a kézműves finomságok piacáról

Az elmúlt vasárnap, június 3-án a Rosinante fogadóban különleges gasztronómiai élményben lehetett részünk. A Mini Piac kis csapata lelkesen készült már hetek óta a nagy eseményre. Az eper szezon kellős közepén készült rebarbarás eperlekvár, eperesszencia és epres bodzaszörp.A sziget naposabb helyein már virágzik a levendula, ebből készült citromos és narancsos levendula szirup.
Az akác és a bodza most virágzik el, de mi már hetek óta szörpöket és szirupokat készítünk konyháinkban. Mini Piacunk finomságait folyamatosan kóstoltatjuk az érdeklődőkkel, hogy megismerhessék a különleges ízeket. A legnagyobb meglepetést a gyönyörű színekben pompázó kandírozott virágaink okozták.


A Mini Piac stand mellett berendeztünk egy 'Szigetmonostor Anno' konyhát. A kredencben régen használatos üveg és porcelán tárgyakat mutattunk be és megterítettünk egy monostori vasárnapi asztalt.
A falon lévő régi fotók és képeslapok a múlt hangulatát idézték meg.
A Szigetmonostori Faluszépészeti Egylet egy szép és különleges könyvet jelentetett meg a falu régi életéről  'Szigetmonostor Anno' címmel. A kiállításunknak nagyon nagy sikere volt.


Ezt a bodzaszörp receptet a Horányban élő Magdi nénitől kaptuk. Ha van kedved, próbáld ki és számolj be róla!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük a hozzászólást, rövidesen közzétesszük!

Kézműves Közösség :)